אנו מבינים כי הצורך לפתרונות ומענה מהיר לכל מי שיש לו יד בפרויקטים הנדסים ולכן עם פעם הגישה הייתה לבחון , לתכן ,לבצע כאשר כל שלב היה לו את הזמן הנדרש בעידן החדש אין מקום לתהליכים ארוכים היום שלב הבחינה מחייב לבדות ייתכנות ביצועית לפתרון מה שמאתגר את כל המערכת בקבלת החלטות מהירות ובתנועה , בעידן זה אין מקום לאטימות ולחוסר פתיחות לחדשנות , הישארות מאחור וחוסר הפתיחות לטכנולוגיה גורמת לפרויקט להיכשל בשלושת יסודות הצלחה של הפרויקט , תקציב , עמידה בלוח זמנים , איכות ביצוע .
היום אנו בi.t.e רואים שהצלחת הפרויקט תלוי ביכול הגמישות מחשבתית של הפרויקט להבין שלא כל הידע אצלנו חברה מנהלת ומה שעבד לנו אתמול לא מחייב שיעבוד לנו מחר וזה מחייב אותנו להגיע לפרויקטים ממקום של צניעות ולהקשיב לכל צוות הפרויקט מצוות התיכנון , צוות הביצוע והיזם בשיתוף פעולה ובשקיפות כי בגישה זאת ניתן לקבלן תמונה רחבה ולקבל החלטות מהירות במציאות מורכבת .
נשאלת שאלה איך טכנולוגיה מצמצת את הפערים ?
בשנים האחרונות אנו נחשפים למודול התלת ממדי לעולמות התכנון והביצוע ורואים כי בעזרת פתיחות לחדשנות ניתן להגיע לתכנון מקצועי יותר ומאשר גישה לאנשי השטח גישה לתוכן הנדרש לאור העובדה כי כל המידע יושב על ענן וכך זה מאפשר גמישות וזמינות גבוהה.
בנוסף קיימים מספר פתרונות למערכות ממוחשבות המייצרים פתרון מקיף בפלטפורמה משותפת לניהול פרויקטים בבניה על כל היבטיו של הפרויקט ההנדסי כגון ניהול יומני עבודה , ניהול תהליכים , ניהול מסמכים , בקרה תקציבית , ניהול פרוטוקולים .
סיכום
עידן של האקסל נגמר הענף גדל לתוך עידן שבו הכל קורה כל כך מהר הטכנולוגיה והחדשנות מספקת סל כלים רחב המאפשר ניהול פרויקט ברמה הגבוה ביותר בשקיפות מלאה מול מזמין העבודה וכל גורמי המקצוע תוך הקפדה על גורמי הצלחה של הפרויקט , זמן , איכות ותקציב .
הקשר בין השלבים השונים הוא קשר ישיר ובלתי נפרד , תכנון והגדרה של הצרכים בשל היזמות יעיל וברור יוביל באופן ישיר לפרוגרמה מדויקת , לתקציב מדויק ולוחות זמנים הגיוניים לביצוע מוצלח בשטח, הן מבחינת עמידה בלוח הזמנים , אי בזבוז משאבים אנושיים וכספיים של מזמין העבודה ואי פשרות בתהליך הביצוע .
לאור העובדה כי יש קשר ישיר בין התכנון לביצוע נולד מכוח השוק נולדו מכרזים של תכנון ביצוע , בצורה כזאת מזמין העבודה (גופים ציבורים ויזמים פרטים) נהנה מגוף אחד שלוקח אחריות על הפרויקט בצורה מוסדרת וניתן לראות כי הפרויקט בגישה זאת ייעל בלוח הזמנים בהתאם ללוח הזמנים שהוגדרו מראש.
אבחנו כי שהשיטה את לא מתאימה לכל הפרויקטים ככל שהפרויקט יותר מורכב ודורש ירידה לפרטים לא סטנדרטי השיטה ממייצרת פערים גדולים מאוד באיכות הביצוע עד לרמה שאופי הפרויקט יכול להשתנות .
ניתן לראות שפרויקטים שעבודה בטור, שמתחילה בתכנון ואז עוברת לביצוע, לא תמיד מספקת את התוצאות הנדרשות ולכן התמהיל הנכון הוא מאוד משתנה מפרויקט לפרויקט בהתאם למורכבות שלו , לתקציב שלו , וללוח הזמנים המוגדרים .
תהליך סיום התכנון מוכרח לחפוף לתהליך הביצוע או לשלב את אנשי הביצוע בשלבים סופים של התכנון .
בצורה הזאת אנו רואים כי התוכניות שיורדות לשטח הם באיכותיות גבוהה יום עם מאט חורים בתכנון וזה מאפשר לפרויקט להיות יעיל בלוחות הזמנים , אי בזבוז משאבים תקציבים לא מתוכננים , אי בזבוז משאבי כוח אדם ומאפשר להתמקד בטיב הביצוע ובקרה איכותית בתהליכי ביצוע השונים .